IPSODIS :: Prosecco, bio-wijnen, grappa & azijnen - Italïe (Veneto) & Frankrijk
Home | Producten | Tarief | Video | Pers | Recepten | Degustatie | Contact [FR]


Grappa Andrea Da Ponte - Conegliano Veneto - Distillatori per vocazione dal 1892

Het prestigeuse huis "Da Ponte", Venetië, Italië


De "Da Ponte" Familie heeft enkele heel bekende voorouders. Ondermeer de libretttist Lorenzo da Ponte, die de auteur is van de het boek voor de opera 'Don Giovanni' (1787) van Mozart. Zijn samenwerking met Mozart, is ook gekend bij andere bekende operas zoals les noces de Figaro (1786) en Cosi Fan tute (1790). Het Huis Andrea Da Ponte, heeft dan ook, zijn nieuw gamma proseco Brut en extra dry de naam "Don Giovanni" gegeven. Dit zijn 2 rasechte en gedistingeerde mousseux wijnen om uw familiale of professionele recepten te begeleiden. Het magazine Newsfood.com, heeft deze prosecci DOC Cuvée Millesimée het kenmerk grote klasse te geven.

Prosecco Don Giovanni Brut - Andre Da Ponte - Venetie

Prosecco Don Giovanni Brut

Vino Prosecco Spumante Superiore DOCG Millesimato.

De cuvée brut bezit een fruitig en delikaat boeket dat de Golden appel oproept, met bloem nuances. Droog en héél fris.

Benaming : druiven die geoogst werden in de Conegliano en Valdobbiadene zones op de heuvels die door de "witte wijn route" doorkruist worden op 300/400 meter hoogte met een fris en droog klimaat.

Druif: 100% Prosecco de Conegliano en Valdobbiadene, vervaardigd volgens de italiaanse methode met trage gistting, in gesloten vat dat onder druk staat, gevolgd door een afname van het natuurlijk schuim met vorming van kleine CO2 bubbels en productie van aantrekkelijke aroma's.

Gebruik: Aanbevolen bij lichte maaltijden, ideaal om een voorgerecht, een lichte vis-maaltijd, of gevogelte te begeleiden.
Gebruikstemperatuur : 10-12°C.
Alcohol volume : 11,5% vol. | Totale zuurtegraat : 6,0 gr/l | Resterende suikers : 10gr/l

"FASCETTA D'ORO 2010" à la 1ère sélection du Prosecco Superiore Garantito.
Prosecco Don Giovanni Extra Dry - Andre Da Ponte - Venetie

Prosecco Don Giovanni Extra Dry

Vino Prosecco Spumante Superiore DOCG Millesimato.
De extra dry bezit een bedwelmend bouket, dat de kern van bloemen en rijpe vruchten oproept, alsook de zachtheid van acacia-honing.

Benaming: Druiven die geoogst werden in de Conegliano en Valdobbiadene zone, waar de beperkte hoogte ervoor zorgt dat de temperaturen fris blijven en er bijna geen neerslag is.

Druif: 100% Prosecco de Conegliano en Valdobbiadene, vervaardigd volgens de italiaanse methode met trage gistting, in gesloten vat dat onder druk staat, gevolgd door een afname van het natuurlijk schuim met vorming van miniscule anhydride carbon bubbels en productie van typische aroma's.

Gebruik: Aanbevolen als schuimwijn, ideaal bij elke gelegenheid. Hij vormt een origineel product met de beste prijs/kwaliteitsverhouding voor alle grote momenten zoals huwelijken, communies, dopen, geboortes, eindejaarsfeesten etc.
Gebruikstemperatuur : 10-12°C.
Alcohol volume : 11,5% vol. | Totale zuurtegraat : 6,5 gr/l | Resterende suikers : 16 gr/l

International Wine & Spirit Competition 2008 : Bronze Best in Class, catégorie "Spumante Prosecco DOC Conegliano e Valdobbiadene"IPSODIS BVBA
Wixhoustraat, 51
B-4601 Argenteau (Wezet)
Belgie
Tél/Fax: +32 4 3793691
Mob: +32 475 632352


Juridische informatie en privacy-beleid
“L’abus d’alcool est dangereux pour la santé. A consommer avec modération”.